Ondergewaardeerde Beroepen: de Toiletjuffrouw (m/v)

De dag van de Toiletjuffrouw

Nog zo’n ondergewaardeerd beroep: de toiletjuffrouw (m/v)

Sinds ik in Rome ben geweest, draag ik standaard een flesje handalcohol in mijn tas. Wat een ongelooflijke vieze toiletten kwam ik daar tegen. Gelukkig is het hier in Nederland over het algemeen een stuk beter gesteld met de hygiëne. Je ontkomt er niet altijd aan om gebruik te maken van een openbaar toilet. Als je lekker aan het winkelen bent, moet je nu eenmaal weleens een plasje plegen. Dan ben ik altijd blij met het toilet bij V&D, waar een vriendelijke mevrouw de boel fris houdt en waar ik voor het luttele bedrag van 25 cent gebruik van mag maken.

Dat we schone toiletten belangrijk vinden, blijkt wel uit de lijst die op internet te vinden is, van ‘best’ en ‘slechtst’ gewaardeerde toiletten, De WC Guide. In de categorie stationstoiletten scoort Den Haag Hollands Spoor heel goed. Toevallig ben ik daar ook een keer geweest en het was inderdaad een toilet-oase, waar het goed toeven was.

Bij gebrek aan de Dag van de Toiletjuffrouw, hierbij dan een eerbetoon aan de juffrouw van de retirade, door Tineke Schouten. Te zien op Youtube

2 gedachten over “Ondergewaardeerde Beroepen: de Toiletjuffrouw (m/v)

Voeg uw reactie toe

  1. ben dinsdagmiddag bij v&d in Arnhem naar het toilet geweest,mijn hemel wat een smerigheid.Troep op de grond,stront in de pot,wastafel een zooitje,en daar moet je dan voor betalen?De twee dames zaten heerlijk te roddelen,heben die zelf geen schaamte gevoel?Toilet juffrouw hoeft geen onterend beroep te zijn,je kiest er zelf voor.Als jij de boel schoon houd zal niemand het in zijn kop halen er een zooitje van te maken.Vandaag(25-8) in Groningen bij v&d naar het toilet geweest,zag er beter uit,maar de knop waarmee je doorspoelt zat dik onder de vinger tasten,daar zit toch echt wel veel bacterien op.Het is dat je soms nodig moet,maar eigenlijk zou hier toch eens goed gecontroleerd moeten worden.
    Ik betaal graag,maar wel voor een schoon toilet

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: