Het Strand

Het strand is een geweldige plek om te zijn. Langs de kust een uurtje door de storm lopen en je hoofd is leeg, een zonnige dag doorbrengen op het strand en je bent totaal ontspannen.

De zee gaat nooit vervelen. Is het je wel eens opgevallen, hoeveel kleuren de zee heeft? In een kindertekening is het strand geel en de zee blauw, maar in werkelijkheid varieert de kleur van het water van grijs/groen/blauw/bruinig en alle mogelijke combinaties en schakeringen daarvan. Ik heb altijd in de buurt van de Noordzee gewoond,  nooit verder dan 15 kilometer er vandaan.

Mijn ouders hadden vroeger al een jaarabonnement om te parkeren bij Parnassia, Bloemendaal aan Zee. Parnassia is een rustig, schoon en gezellig familiestrand, niet te verwarren met iets verderop gelegen Bloemendaal, waar al die hippe, maar o zo luidruchtige strandtenten staan. Bij Parnassia staat één strand/duinpaviljoen, dat het hele jaar geopend is. Op de terugweg gingen we daar langs voor een ijsje. En misschien gingen we er ook wel naar het toilet, dat weet ik niet meer. Maar ach, een kind doet zijn plasje net zo makkelijk in zee 😉

Je had het strand en de zee, en dat was meer dan voldoende voor ons kinderen. Mijn ouders zorgden wel voor de rest. Al vroeg in de ochtend werd de auto volgeladen, een windscherm, handdoeken, speelgoed en stoelen voor pa en ma. En niet te vergeten, de koelbox!

Van mijn ouders hebben we een gezond respect voor de Noordzee meegekregen. Ik heb dat op mijn beurt ook weer geprobeerd over te dragen op mijn kinderen.

Wijzelf zijn ook veel naar het strand gegaan met onze kinderen, we wonen tenslotte nog steeds op steenworp afstand van het strand. Inmiddels gaan die kinderen met hun vrienden naar het strand. En ik? Ik ga alleen of met Ronald. En lig dan op mijn bedje onder de parasol en kijk naar de (kleine) kinderen van andere mensen. Kinderen waar ik niet op hoef te letten. Ik kan gaan liggen, ik kan gaan lezen, ik kan gaan puzzelen, ik kan zelfs gaan slapen. Ik hoef niet meer voortdurend alert te zijn. Toch mis ik dat soms wel…..

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: