Komkommertijd: Vakantiecijfers

Waar je niet vrolijk van wordt…..

De eerste 2 dagen van de vakantie is de kans op een hartinfarct het grootst. Mannen van middelbare leeftijd die met een caravan op vakantie gaan, hebben (volgens Ad Vingerhoets, hoogleraar gezondheidspsychologie aan de Universiteit van Tilburg en Neerlands officieuze ‘vakantieprof’, dus die kan het weten) de meeste kans op een vakantie met een fatale afloop.

Elk jaar hebben 500 landgenoten acute psychische bijstand nodig vanwege vakantiestress. “Dat varieert van stevige heimwee, in de war zijn, slapeloosheid tot acute psychose”, vertelt woordvoerster Annelies Tichelaar van de ANWB. Uiteindelijk worden jaarlijks zo’n honderdvijftig tot tweehonderd van hen gerepatrieerd.

Maar er is ook ‘goed’ nieuws, dat wil zeggen voor hen die met het vliegtuig reizen: Jaarlijks worden er meer mensen gedood door een ezel dan dat er omkomen bij vliegtuigcrashes.

Nog meer: De langste plaatsnaam ter wereld heeft 167 letters.  Vaticaanstad is het kleinste land ter wereld. Het heeft duizend inwoners en een oppervlakte van 108,7 are. Het cruiseschip Queen Elizabeth II heeft 4,5 liter diesel nodig om 5 centimeter vooruit te komen. Donald Duck strips waren verboden in Finland omdat hij geen broek draagt. Vechten is legaal in Paraguay. Op voorwaarde dat beide partijen geregistreerd staan als bloeddonor.

50% van de vrouwen voelt zich zelfverzekerder met een gebruinde huid. Daarom doen ze er wat aan, bijvoorbeeld door te gaan zonnen. Maar daarin schuilen gevaren.

Want als je voor je 30e regelmatig onder de zonnebank kruipt, heb je 75% meer kans op huidkanker, blijkt uit een Zweedse studie. Ook uit Amerikaanse studies komen dergelijke resultaten naar voren. Ook echt zonlicht is niet van gevaar ontbloot.
Wat wel vaak wordt ontbloot: borsten. 5% van de Nederlandse vrouwen zont topless.
Maar als we de berichten mogen geloven, raakt topless zonnen ‘uit’. Soms, als ik om me heen kijk op het strand, denk ik dat het niet zo erg is, dat het ‘uit’ raakt. Maar, aan de andere kant, wat te denken van topless mannen? Misschien zou een top met ingebouwde versteviging voor de man-boobs een oplossing bieden?

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: