Euro teuero?

Afgelopen week ondernamen we vanuit Duitsland een busreis naar Praag. In Tsjechië hanteert men de Tsjechische Kroon (CZK) als betaalmiddel; het land is wel lid van de EMU, maar voldoet nog niet aan de eisen om de euro in te mogen voeren. Volgens onze (Duitstalige) Tsjechische gids, zitten de Tsjechen ook niet echt te wachten op de euro, want : “Euro, teuero” (‘Euro = duur’).

Tja, dat hebben wij ook ondervonden. Óf ze kunnen niet rekenen in Tsjechië, óf ze hebben een geniale manier gevonden om die dure euro alvast voor te financieren. In veel winkels en restaurants kun je nl. wel betalen met de euro, echter, de koers? Daar slaan ze maar een slag naar.

Aangekomen in Praag hadden we wat euro’s omgewisseld voor CZK.Toen we hadden geluncht,bedroeg de rekening in CZK (omgerekend naar euro’s tegen ‘onze’ wisselkoers) €44,00. Echter, we hadden niet voldoende Tsjechisch geld meer in de portomonnee om deze rekening volledig in kronen te kunnen voldoen.  Betalen met een kaart (pinnen) behoorde niet tot de mogelijkheden, althans dat werd ons voorgehouden. Maar, geen nood, op de rekening werd tevens het bedrag in euro’s vermeld, en natúúrlijk mochten we in euro’s betalen…..

Wat schetst mijn verbazing, onder aan de nota stond: €51,00! Kortom, hadden we nog voldoende kronen gehad, dan waren we 44 euro kwijt geweest, nu betaalden we 7 euro ‘leergeld’.

We hadden ons voorbereid op zakkenrollers, maar dat ‘beroving’ op deze manier zou uitpakken….. We voelden ons wel even ‘domme toeristen’.

Desalniettemin: Praag is wel een prachtige stad!

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: