Have a happy period

Fabrikanten van producten voor dameshygiëne benaderen de menstruatie graag van de zonnige kant. Natuurlijk, er drijft weleens een donker wolkje langs in een reclame, maar daarna breekt de zon toch weer door, niet in de laatste plaats met dank aan Hun Product.

Al enige tijd constateer ik bij mezelf toenemend gevoel van irritatie* als ik geconfronteerd wordt met dit soort reclame-uitingen. Om maar één voorbeeld te noemen; vanmorgen na het Journaal werd ik getrakteerd op een Allways reclame. Op een zonnig ‘strand’ zie je ‘strandbedjes’ in de vorm van maandverband. Eroverheen wordt een ‘toplaagje’ uitgerold. De lucht betrekt, een regenbui barst los, maar boven alle strandbedjes klapt gelukkig een parasol open, die het bedje drooghoudt. Voice-over: “De Topsheet van Allways zorgt voor een direct 100% droog effect. Het houdt alles direct droog. Dus welke verrassing jouw dag ook in petto heeft, je kunt gewoon blijven genieten“.

GENIETEN? Waarvan? Bedoelt de fabrikant soms genieten van je opgezette harde buik, van het sneller geïrriteerd zijn, de hoofdpijn/migraine, de rugpijn, buikpijn , krampen, het chagrijn dat zich van je meester maakt of de vermoeidheid? En dat zijn de alledaagse klachten die 90% van de vrouwen ervaart. Daarnaast kun je nog flauwvallen, opvliegers hebben, misselijk zijn, overgeven, een onrustige huid hebben, stemmingswisselingen, depressie, boosheid, nervositeit, concentratieproblemen hebben, vergeetachtig zijn. In totaal zijn er 150 klachten te benoemen die verband houden met menstruatie**.

“Have a happy period”. Ja, als dat zou kunnen…..

————————————————————

*mijn irritatie loopt al in de richting van ‘agressie’, en nee, dat heeft niet eens te maken met stemmingswisselingen als gevolg van de cyclus

** Bron: Gezondheidsplein.nl

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: