Op de barricaden

Altijd weer innovatief en vernieuwend, die fabrikanten van intieme verzorgingsproducten. Althans, als je de commercials mag geloven. Want om ervoor te zorgen dat ‘wij’ ons schoon, droog en fris kunnen voelen, bedenken ‘zij’ aan de lopende band nieuwe toplaagjes, curves en groeven, ze zorgen voor een beter absorptievermogen, dunnere uitvoeringen, afbakeningen*, andere vormen, formaten en vleugels waarop een albatros naar de andere kant van de oceaan zou kunnen vliegen.

Eerlijk gezegd verdenk ik de reclamemakers ervan, dat ze geen ervaringsdeskundigen zijn op het gebied van menstruatie. En als ze dat wel zijn, zijn ze blijkbaar bereid om ons (ongetwijfeld voor grof geld) voor te liegen. Want zeg nou zelf; hoeveel vrouwen ervaren hun menstruatie als een ‘happy period’? Zo’n mevrouw die wordt ingehuurd als voice-over en durft te beweren dat  “je gewoon lekker kunt blijven genieten” (tijdens je menstruatie); zo’n vrouw verkoopt haar (geloof)waardigheid. Je kunt alleen maar hopen dat ze er in ieder geval flink voor betaald wordt.

Want, mevrouw Voice-Over: ik ben chagrijnig als ik ongesteld ben, ik voel me kl*te als ik ongesteld ben, ik ben niet te genieten als ik ongesteld ben……

Soms heb ik enorme zin, om in opstand te komen tegen die fabrikanten en reclambureaus. Dan fantaseer ik dat ik alle vrouwen oproep om te stoppen met het kopen van de producten van diegenen, die ons zo weinig serieus nemen. Maar ja, dat zijn ze in feite bijna allemaal, toch? Ik denk dat de fabrikanten en reclamemakers die hun geld verdienen in de dameshygiëne ermee wegkomen, omdat we nu eenmaal afhankelijk zijn van hun producten. We kunnen ze niet boycotten, jammergenoeg, want we hebben ze nodig. Tenslotte menstrueren vrouwen ongeveer 40 jaar, ze zijn dus (totaal) gemiddeld 7 jaar van hun leven ongesteld.

———————-

* Always Ultra met Blue Line, die ervoor zorgt dat het ‘vocht’ niet buiten de lijntjes komt. Overigens ook in Azie te koop,  onder de naam  Whisper

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: