Reclame, reclame

Dagelijks worden we via de media gebombardeerd met de fantastische innovaties op het gebied van dameswegwerpproducten. Als je echter wat verder terugkijkt in de geschiedenis van de reclame voor het maandverband/de tampon, dan zul je ontdekken dat het steeds dezelfde ‘ innovaties’  zijn, ze zijn opgediept uit het archief, het stof is er afgeklopt, ze worden opgewarmd met een ronkende commercial en opgediend als nieuw!nieuw!nieuw! en beter!beter!beter!  Ik heb eens zitten grasduinen in commercials en het is niet te geloven wat ons allemaal wordt aangepraat.

Zo wordt er handig ingespeeld op onze onzekerheid. Niemand wil doorlekken, of minstens zo genant: ‘ruiken’. Ik zag een Japanse commercial voor inlegkruisjes ( of maandverband, daar wil ik af zijn). De Japanse mevrouw ging ‘Carefree’  door het leven, want haar product absorbeert (tot wel 8 uur lang!) alle ongewenste geurtjes d.m.v. de Odor Control. En om het te bewijzen: 8 mannen gingen voor haar op de knieën, om haar te helpen haar paperassen op te rapen die op de vloer waren gevallen. En geen één van hen trok een vies gezicht toen hij op kruishoogte kwam! Tadaaaaa, bewijs geleverd! Mevrouw Carefree was zo zeker van haar zaak, dat ze de mannen nogmaals op hun knieën liet vallen, ditmaal om haar legitimatiebewijs te zoeken.

Wat veel mensen niet weten: eventuele ongewenste geurtjes worden veroorzaakt en/of in stand gehouden door het dagelijks gebruik van inlegkruisjes. In al die rare toplaagjes zitten allerlei stofjes die het kwetsbare vaginale milieu kunnen verstoren. Dus gebruik van het product houdt de vraag in stand.

En dan dat verhullende taalgebruik. Want wat te denken van een Britse reclame voor Always Ultra with Blue Line: ” to help keep all you’d want exactly where you want it to be”…. WTF?!?  Zeg dan gewoon, dat je niet kunt doorlekken door dat ingenieuze lijntje in je maandverband. Of het goed werkte valt te betwijfelen, want na deze ene oprisping over de Blue Line, heb ik ze daarna niet meer gehoord. De reclame werd afgesloten met: “Always Ultra, so you can keep your foot on the pedal of that life of yours”. Oftewel, je kunt volgas doorgaan, met dat drukke leven van je. Terwijl je beter wat rustiger aan kunt doen.

En dan die ‘laboratoriumproeven’ in reclames voor het verbeterd absorptievermogen. Daarvoor worden blijkbaar alleen adellijke dames ingehuurd, want die hebben ‘blauw bloed’. Trouwens, het woord ‘bloed’  wordt niet gebruikt, er wordt altijd gesproken over ‘vocht’. Daarbij;  je kunt wel vertellen hoeveel cc vocht een maandverband kan absorberen maar weet een vrouw eigenlijk wel hoeveel vocht (dus bloed) ze gemidddeld verliest als ze ongesteld is? Ikke niet hoor.

Alle mensen die geen ervaringsdeskundige zijn op het gebied van ‘hoe-je-je-voelt-voor-en-tijdens-de-menstruatie’ (over het algemeen zijn dat dus mannen en kinderen) worden door deze reclames totaal op het verkeerde been gezet. Want de echtgenotes en mama’s in de reclames zijn weliswaar ongesteld, maar ze lachen, dansen, rijden paard en gaan gezellig uit. Terwijl de echte echtgenote/mama thuis op de bank ligt te sippen met een kruik op haar buik. Die lacht niet, die danst niet en die rijdt al helemaal geen paard. Die kun je maar beter ontzien, want als je haar kwaad maakt (en ze wordt om het minste of geringste kwaad tijdens die dagen) dan ontploft ze waar je bij staat.

Ik zag een Turkse reclame voor Orkid (in Europa beter bekend als ‘ Alldays’). De ongestelde Orkid-dame had het prima naar haar zin, lachte en danste. Aan het eind van de commercial zat ze op de bank (natuurlijk moe van al dat gedans), haar zoontje komt binnen en springt boven op haar buik!! Ik dacht: die krijgt toch een oplawapper! Maar nee hoor, mevrouw nam hem in haar armen en danste met hem nog een rondje. Als het een reclame was geweest voor een pijnstiller, zou ik onmiddelijk opgesprongen zijn om die te kopen.

Jahaaaa, hoor eens, met dat soort ongeloofwaardige voorbeelden op tv kan een vrouw niet meer zichzelf zijn tijdens haar menstruatie! Mannen en kinderen van Nederland; geloof die reclames niet! Wees gewoon extra lief en zet een kopje thee voor je vrouw/moeder.

Een gedachte over “Reclame, reclame

Voeg uw reactie toe

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: