Werk in uitvoering tijdens de vogelgriep

In een omschrijving heb ik mezelf geafficheerd als ‘Uniek Gevogelte’. Immers, als moederkloek en hobbykip, val ik al twee keer in de categorie gevogelte. Ben alleen nog op zoek naar een toepasselijke vogel die model kan staan om mijn huwelijkse staat te omschrijven. (Mmmmh, misschien een Japanse kraanvogel, omdat deze voor trouw staat?)

Hoe dan ook, dit gevogelte zit nu al enkele weken op het nest. En nee, ik ben niet broeds, die tijd heb ik wel gehad. Maar deze Kip heeft iets onder de leden. Geen vogelgriep, maar een onduidelijk virus. De deskundigen kunnen niet uitmaken hoe het er gekomen is en waar het zich exact ophoudt, alleen dát het zich ergens in het kippenlijf bevindt. De overige huisgenoten zijn er gelukkig van verschoond gebleven. Maar Kip zit dus al een poosje thuis, eenzaam achter haar toetsenbord te tokken….

Nu mankeert Kip niets ernstigs en gaat het over, mits Kip een tijdje rust neemt. Het is een kwestie van uitzieken, volgens voorspellingen kan zoiets 6 tot 8 weken gaan duren. Op de teller van de ‘aanbevolen periode rusthouden’ staan nu nog 3 weken te gaan….. hoewel van huis uit geen stilzitter wacht deze Kip het verloop maar rustig af.

Met name de symptomen maken dat het ziekzijn vervelend is, maar Kip is vastbesloten om het niet erger te maken dan het is, door te gaan piekeren. Af en toe een stukje lopen om een frisse neus te halen en om de zinnen te verzetten stort ze zich op haar (veel te) vele hobby’s.

Hieronder een overzicht van de lopende zaken, ofwel het werk in uitvoering. ‘Multitasking mama’ is my middlename, dus ik heb altijd meerdere projecten lopen.  Denk nu niet dat ik dit de afgelopen 3 weken allemaal heb gedaan, het zijn trajecten die al liepen en waar ik mijn tijd nu over verdeel, voor zover het hoofd en het energieniveau het toelaten.

Zo heb ik een lekkere warme trui voor Manlief gebreid. De losse onderdelen waren net klaar, toen het mooi weer werd. Het in elkaar zetten heb ik dus uitgesteld. Nu het kouder wordt, ben ik daaraan begonnen, maar het is nog een hele klus hem netjes in elkaar te zetten. Als laatste moet ik er nog een kraag aan breien.

Detail van de bekabeling

Kip heeft dit jaar ook leren haken, en dat heeft het volgende opgeleverd:

Rode, witte en blauwe ‘Granny Squares’ waarvan ik een kussen voor de slaapkamer ga maken

En omdat het haken zo lekker gaat (en ik nog veel moet oefenen) ben ik begonnen aan een stapel Granny Squares in kleuren die bij het bankstel passen. Of ik er kussens of een deken van ga maken, dat beslis ik later wel

En al enige tijd zie ik om me heen een terugverlangen naar wat ‘Hollands’ is. Ik ben nu ook overstag: ik borduur een Delfstblauwe lap.

Kortom, Kip mag dan ziek thuis zitten, bij de pakken neerzitten doet ze zeker niet.

Een gedachte over “Werk in uitvoering tijdens de vogelgriep

Voeg uw reactie toe

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: