Wakker worden

Ik ben een ochtendmens. Uitslapen doe ik zelden en als dat al voorkomt, dan wordt het vaak niet veel later dan een uur of  09.00. Vroeg opstaan is geen probleem voor mij, hoewel het met dit winterse weer soms wel een uitdaging is om mijn heerlijke warme bed te verlaten.

Bij het kunstmatig ochtendgloren van mijn ‘wake-up-light’ word ik me langzaam bewust van een nieuwe dag. Het eerste dat ik me dan afvraag is: welke dag is het vandaag? Dat is belangrijk om te weten hoe de dag er uit zal zien. De tweede vraag die zich aandient is meestal: wie zijn er op dit moment allemaal in huis? Dat wisselt hier namelijk ook weleens, man en kinderen brengen, om wat voor reden dan ook, niet elke nacht in hun eigen bed door*……

Bij het vaststellen van het soort dag krijg ik hulp van de buren, die vanaf een uur of half zes de trappen op en af stommelen. Mijn buren zijn Polen, maar ik verdenk ze ervan reeds zover geïntegreerd te zijn in Nederland, dat ze op houten klompen zijn gaan lopen. Ik zou niet weten hoe ze anders een dergelijk geluidsniveau bereiken. De regel is simpel: geklos = werkdag, geen geklos = weekend.

Heb ik eenmaal vastgesteld dat het een werkdag is, dan is het nog zaak te bedenken voor wíe het een werkdag is. Voor mij zijn namelijk niet alle ‘werkdagen’ ook ‘buiten-de-deur-werkdagen’ en de jongens hebben ook nog eens 10 weken (school)vakantie per jaar. Voor manlief betekent een ‘werkdag’ ook niet automatisch dat hij het huis hoeft te verlaten, dit ten gevolge van Het Nieuwe Werken.

Als het voor mij geen buiten-de-deur-werkdag is, kan ik langer in mijn pyjama blijven rondlopen, want huishoudelijk werk is ook prima in pyjama te doen. Dan ben ik wel vroeg opgestaan, maar kun je mij rustig om een uur of 11 in pyjama aan de koffie treffen.

—–

* voor wie zich afvraagt hoe dat zit: de kinderen verblijven ’s nachts regelmatig in hun ‘andere eigen bed’ bij hun vader thuis en manlief is regelmatig ‘uit logeren’ vanwege zijn studie.

 

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: