Dingen die…..4 minuut 13 duren

Onze energieleverancier had iets leuks bedacht: laten we eens wat gaan doen aan de gemiddelde douchetijd van de gemiddelde Nederlander. Wij schijnen bekend te staan als een schoon volk en dat blijkt ook wel uit onze douchetijd, we staan bijna 8 minuten per dag onder de douche.

Dat vonden ze wat veel, dus bedachten ze de “Douchecoach”. Een chique benaming voor een zandloper, maar vooruit, de marketingjongens- en meisjes moeten ook wat te doen hebben. De douchecoach is zoals gezegd een zandloper waar het zand in 4 minuten doorloopt, als iedereen zijn douchebeurt binnen die tijd afrondt valt er heel wat te besparen, aan water én aan gas. Tot zover, slim bedacht. Er staat op de zandloper gedrukt dat dit je een besparing van € 71,00 per jaar oplevert, alleen staat er niet bij of dat per persoon is, of voor een gemiddeld huishouden (en wat een gemiddeld huishouden dan is).

Enfin, ik was wel benieuwd, dus de douchecoach werd opgehangen (en omgedraaid) en ik ging douchen. Wie schetst mijn verbazing toen bleek dat er na afloop van de douchebeurt nog zand over was? En ook de 2e en 3e keer dat ik het probeerde, was ik eerder klaar dan de zandloper. En het is beslist niet zo, dat ik een kattenwasje doe, dat kan ik u verzekeren. (overigens, maar dit geheel terzijde: een kattenwasje is volgens het woordenboek een ‘vluchtige wassing’, maar heeft u een kat zichzelf weleens zien wassen? Precies, daar is niets vluchtigs aan, een kat is één van de properste dieren die ik ken. Maar daar gaat het nu niet over)

Ik ben een weekje aan het testen geweest en mijn allerlangste wasbeurt, met van alles erop en eraan, duurde even lang als de zandloper. Ik begon te twijfelen aan de zandloper, dus voerde ik hoogstpersoonlijk een ijktest uit (nou ja, wat heet). De douchecoach is niet heel secuur, het zand is in 4 minuut 13 door de zandloper heen, maar het scheelt niet veel.

Maar wat nu, als mensen die al  kort douchen, zich gaan laten leiden door de douchecoach? Loop je dan niet het risico dat mensen onder de douche staan, naar de zandloper kijken en denken: “oh, ik kan nog wel even blijven staan, ik heb nog tijd over?” Ik vraag me af of de Nuon daar ook aan gedacht heeft….

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: