De heilige

De zusters bieden onderdak aan eenieder op zoek naar stilte en verdieping.
Zij schrijven over de stilte in hun leven het volgende:

Doorheen de dag proberen wij zoveel mogelijk de stilte te bewaren, maar wat nodig is kan steeds kort en zacht gezegd worden. Zo willen wij oefenen in aandacht. Aandacht voor God, luisteren naar wat Hij ons zeggen wil, gevoelig worden voor zijn Stem die zich nooit opdringt of luidruchtig is, maar slechts in de stilte van ons hart gehoord kan worden. En aandacht voor elkaar, elkaar die ruimte van de stilte gunnen en oog en oor hebben voor elkaar.

U ziet het, het zogenaamde “mindfulness” waar je tegenwoordig bijna over struikelt in hulpverlenersland, is gewoon ‘oude wijn in nieuwe zakken’.
De zusters brengen dit allang in praktijk.

Reacties zijn gesloten.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: