Men rule!

Dat vrouwen al jaren bezig zijn met een inhaalslag mag bekend zijn. Op allerlei gebied; in de verslavingszorg (Jellinek meldt dat de afgelopen 10 jaar het aantal vrouwen dat zich meldt met een alcoholprobleem met 50% gestegen is. Niet omdat ze het afgelopen decennium meer zijn gaan drinken, dat proces is al eerder ingezet, maar dat ze zich melden bij verslavingszorg is nieuw), in de (christelijke) politiek (Uit onderzoek door de Gereformeerde Hogeschool blijkt dat vrouwen bezig zijn een inhaalslag te maken binnen de ChristenUnie. Het christelijk-sociale profiel van de ChristenUnie scoort hoog volgens het uitgebreide onderzoek onder de leden en biedt ook electorale kansen onder vrouwen. Volgens de ChristenUnie-achterban kunnen vrouwen net zo goed politiek bedrijven als mannen), met online shoppen (Vrouwen winkelen traditiegetrouw langer dan mannen. Online is dit lang het tegenovergestelde geweest, maar de vrouw is bezig met een inhaalslag. Dit blijkt uit een onderzoek uitgevoerd in Groot-Brittannië van prijs- en productvergelijker Kelkoo naar het winkelgedrag van consumenten), op mobiel internet (Het aantal vrouwen op mobiel internet is in twee jaar met 575 procent gegroeid), op het gebied van gamen (Er verschijnen meer en meer signalen die erop wijzen dat vrouwen steeds geïnteresseerder raken in de door mannen gedomineerde gamewereld. Aanvoersters van deze inhaalslag zijn de leden van Pandora’s Mighty Soldiers), met vreemdgaan (maar dat is oud nieuws), kortom, alle gebieden waarvan we dachten dat ze door mannen gedomineerd werden.

Maar in deze  arena van landjepik hebben de mannen ook een nieuw terrein ontdekt: de drogisterij/parfumerie. Mannen manifesteren zich tegenwoordig op de plek die van oudsher aan de vrouw voorbehouden was, tussen de crèmes, de luchtjes, de stylings- en reinigingsproducten. Hele schappen worden er uitgeruimd voor de heren en hun verzorgingsproducten. En dat zie je terug in de badkamer van een gemiddeld gezin.

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: