Humor

De site is bijna 10.000 keer* bekeken, hoera, hoera! Ik hoop dat het volgende bericht de tienduizendste kijker over de streep trekt……. 
(*=unieke bezoeken en die van mijzelf niet meegeteld)

Maar goed, dit gaat over de humor van een tiener.

Met twee zoons van 16 (bijna 17) en 18 (bijna 19) jaar heb ik de afgelopen jaren al heel wat grappen en grollen langs zien en horen komen. Beide zijn gezegend met een goed gevoel voor humor, dus het is vaak lachen hier. Vooral Jongstezoon kan nogal eens droog uit de hoek komen. Vragen naar de bekende weg wordt genadeloos afgestraft, taalfouten ook en figuurlijk wordt letterlijk en omgekeerd. Een aantal voorvalletjes van afgelopen week:

Tijdens het ontbijt zit hij met een schoolboek aan tafel. Normaliter niet toegestaan, maar het is proefwerkweek, dus ik laat het maar even. Het hoofdstuk waarin hij aan het lezen is, heet “Recht en rechtvaardigheid”. ‘Maatschappijleer?’, vraag ik. ‘Nee, biologie’ is het droge antwoord. Probeer je als moeder betrokken te zijn….

Jongstezoon vraagt om een glas water. Ik pak een glas uit de vaatwasser en schenk water in. “Is dat glas wel schoon?” vraagt hij. ‘Ja, de vaatwasser heeft al een rondje gedraaid’, antwoord ik. Hij weer: “Dat kan niet, de vaatwasser is ingebouwd”.

Ik zit op de laptop te werken en loop even weg om iets te pakken. Ik kom terug en zonder erbij na te denken pak ik de muis die naast de laptop ligt. Er gebeurt echter niets. Jongste zit al zo naar me te kijken, dat er een lampje zou moeten gaan branden. Ik beweeg de muis nog eens heen en weer, maar weer niets. Hij kan zijn lachen bijna niet houden: de laptop die ik gebruik heeft een trackpad en geen muis! Hij heeft even snel een draadloze muis gepakt en die naast mijn laptop gelegd, om te kijken wat er zou gebeuren. En ja hoor, mama tuinde er met open ogen in!

Ik weet het, niets is leuker dan je moeder een beetje in de maling nemen. En zolang ze het niet te gek maken, valt er dus genoeg te lachen.

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: