The Sweet – Wig Wam Bam

En in de serie “Jeugdsentiment” vandaag het eerste singeltje dat ik kocht: Wig Wam Bam van The Sweet uit 1972. Best ruig, voor een klein meisje….

Hier een kwalitatief goede video uit de jaren ’70

(The) Sweet was een glamrockband uit Engeland. Hun hoogtijdagen lagen tussen ’71 en ’78. Wat opviel (naast de kleding en make-up) was de hoge samenzang van deze band. De muziek die ze in de beginperiode maakten werd ook wel bubblegummuziek genoemd. Na verloop van tijd ging de nadruk meer op glamrock en later op hardrock liggen. De samenwerking met Chinn/Chapman werd in 1974 verbroken en Sweet nam het heft in eigen handen. Met het zelfgeschreven nummer ‘Fox on the Run’ scoorden ze begin 1975 een grote hit. Daarna werd het stiller rond de groep en werden ze enigszins voorbijgestreefd door de Disco-, Punk- en New-Wave-rage. Toch scoorden ze nog een laatste internationale hit Love is like Oxygen begin 1978. Van melodieuze hardrock evolueert de band naar symfonische rock in 1978 om vervolgens meer de kant van de poprock op te gaan in de jaren ’80.
Aldus Wikipedia.

Een van mijn lievelingsnummer (naast WWB) was Ballroom Blitz…tja, het zou me niets verbazen als het regelmatig beluisteren van muziek van The Sweet tijdens de kindertijd voldoende was om ADHD te ontwikkelen….

Nog zo’n lekker nummer: Block Buster!!

Nog eentje dan: Fox on the run

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: