Uit het hoofd leren…

Ook een mooie jeugdherinnering: de liedjes van Boudewijn de Groot. De teksten waren geniaal (veel zijn van de hand van Lennaert Nijgh), Boudewijn had een warme stem en veel nummers heb ik in de loop der tijd uit mijn hoofd geleerd door het vele meezingen. Strand, Meisje van 16, Meester Prikkebeen, Land van Maas en Waal, Verdronken Vlinder, Als de Rook om je Hoofd is Verdwenen, Picknick, Testament, Tante Julia, Kinderballade (door Gerrit Komrij), noem maar op. Strand was een echte uitdaging, om dat in tempo mee te zingen, Kinderballade was een triest en wat griezelig liedje, van Tante Julia werd (word) je blij als je het zingt, Land van Maas en Waal zie je als een film langstrekken, kortom, de vroege nummers van Boudewijn de Groot zijn in mijn geheugen gegrift.

Lennaert Nijgh was een woordkunstenaar. Hij schreef en vertaalde musicals en maakte liedteksten (niet alleen voor Boudewijn de Groot overigens). Bekende nummers van zijn hand zijn o.a. Malle Babbe, Jan Klaasen de Trompetter, Dag Zuster Ursula, Ik doe wat ik doe, Pastorale

Hier een live uitvoering van Pastorale door Liesbeth List en Ramses Shaffy met het orkest van Cor Bakker (vermoedelijk 2009).

 

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: