Welcome home!

Eindelijk was het zover, we mochten verhuizen. Een heel avontuur natuurlijk, weg uit de groep van acht broers, uit het huis waar ook onze zusjes, moeder en vele ‘tantes’ wonen. Nu zagen wij onze moeder en zusjes al niet meer van dichtbij, iets over dat men bang was dat we ze zouden bespringen of zo….. We werden met zijn drieën uitgekozen, we kregen een naam en een stamboom, daarna gingen we in een reismand mee naar de auto en na bijna een uur rijden waren we bij ons ‘nieuwe huis’. Een nieuwe kooi om te verkennen, met speeltjes, huisjes, hangmatjes, eten , drinken en iets wat een ‘toilet’ genoemd wordt, maar waarvan we nog geen idee hebben wat de bedoeling is.

Op de bank bij onze pleegmama/fokster Denise
Op de bank bij onze pleegmama/fokster Denise
In de reismand, we gaan op pad
In de reismand, we gaan op pad

Alles is nieuw en anders. Er wonen andere mensen in dit huis en het ruikt er anders. Gelukkig kunnen we daar zelf wel wat aan doen, je zet zo snel mogelijk wat geurvlaggen uit. De mensen heten Vrouwtje, Baasje en die andere drie die er (al dan niet parttime) rondhangen zullen we maar Kind 1, Kind 2 en Kind 3 noemen. Baasje en Vrouwtje schijnen een onderverdeling te hebben, ze noemen het ‘eigen’ kinderen en ‘schoon’ kinderen, ons maakt het allemaal niet uit. Dit is onze nieuwe Familie. De stand mannen vs vrouwen is met onze komst 6 tegen 2 geworden, dus ‘men rule’ in dit huis!

Het moge duidelijk zijn, dat we mannen zijn!
Het moge duidelijk zijn, dat we mannen zijn!

We mogen uit de kooi en dan kunnen we spelen op iets wat De Bank genoemd wordt. Die is lekker groot, dus we kunnen flink heen en weer rausen. Iedereen vindt het leuk om met ons te spelen. We klimmen over de mensen, kruipen in hun kleren, kriebelen in hun nek en maken ze aan het lachen door aan hun oren te snuffelen. Daar zijn ze erg gevoelig voor, moet je ook eens proberen.

Actiefoto, hoe vin'je hem?
Met mijn snorharen kan ik lekker kriebelen
Quibus komt even kijken
Quibus komt even kijken

Op de bank liggen kussentjes waarachter we ons kunnen verstoppen. Er ligt een mooie oranje doek op, blijkbaar ligt die daar totdat wij snappen wat de bedoeling van Het Toilet is….. Die ligt daar dan vermoedelijk nog wel een tijdje. Wat wel interessant is, aan één zijde grenst die bank aan iets wat De Trap wordt genoemd. Het schijnt niet de bedoeling te zijn dat we die Trap op gaan, maar ja, waar een wil is….. Ook De Gordijnen die aan de andere kant hangen schijnen verboden terrein te zijn. Voorlopig hangen die te ver weg, maar wie weet als we wat groter geworden zijn……

De aanwezige Mens kan maar één ding tegelijk, dus als je met zijn drieën bent, kun je één Mens makkelijk de baas. Je stuurt gewoon een broer naar De Trap, dan is de Mens afgeleid, en vervolgens kun je dan zelf de gordijnen gaan bekijken. Als je dan ook nog met je andere broertje afspreekt dat hij zich achter de bank laat zakken, weet je zeker dat het wel even duurt voordat de Mens zijn aandacht weer op jou kan richten. Als je te maken hebt met meerdere Mensen is het lastiger om op onderzoek uit te gaan.

Quibus bij Baasje
Quibus bij Baasje

Wat heel prettig is, als je moe bent, kun je heerlijk slapen bij één van de Mensen. Ze zijn lekker warm, kunnen heel goed stilzitten en hebben er geen enkel bezwaar tegen om dat vol te houden zolang jij wilt slapen. Ze ruiken wat apart, maar een klein druppeltje eau de ratte hier en daar maakt het draaglijk. Je kunt zelf je plekje uitkiezen, al wil je onder hun kleren tegen hun blote huid aan gaan zitten, ze zeggen er niks van. Krasjes die je met je nagels maakt op hun huid vinden ze ook geen probleem, ze zijn echt heel goed opgevoed, die mensen.

De Mensen hebben bedacht dat wij Quibus, Qasper en Qoen gaan heten, dus daar moeten we dan maar aan wennen. Broer Quibus is argente (dat is een kleur), die valt dus lekker op, maar Qoen en Qasper zijn agouti’s (ook een kleur) en wij lijken sprekend op elkaar. Daar kun je leuke grappen mee uithalen, dan zegt de Mens ‘Qoen’ tegen Qasper of omgekeerd. En een lol dat wij dan hebben.

Qoen (of Qasper, wie zal het zeggen) in de tipi
Qoen (of Qasper, wie zal het zeggen) in de tipi

Het Vrouwtje heeft van fleece een hele serie hangmatten, huisjes en dergelijke gemaakt, speciaal voor ons. Tipi’s, piramides, kubussen, dubbeldekker-hangmatten, je kunt het zo gek niet verzinnen. Ze doet erg haar best voor ons en dat stellen we zeer op prijs. Mochten we nog interieurtips hebben, voor een raampje of ingang extra hier of daar, dan zullen we een voorbeeld maken, zodat ze daar een volgende keer rekening mee kan houden. Het is tenslotte ons huis, dus dan hebben wij ook wel wat over de inrichting te zeggen.

We hebben nog geen eigen account voor het blog gekregen, maar we zullen van tijd tot tijd wat tekst aanleveren, zodat jullie ons kunnen volgen.

Hartelijke groet van Qoen, Qasper en Quibus.

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: