Waar op de trap? Nou daar….daar…. en daar

Onze Qoen heeft onlangs wat stoms uit gehaald. Hij was de trap opgegaan en eenmaal halverwege schrok hij ergens van en wilde toen halsoverkop naar beneden. En dat is dus ook precies wat er gebeurde….. hij ging halsoverkop naar beneden. Baasje en Vrouwtje hielden hun adem in van schrik, maar gelukkig raakten ze niet in paniek. Wij ratten zijn tamelijk gevoelig en na zoiets stressvols als van de trap af kukelen, was Qoen dan ook helemaal hyper…. zijn hart racete als een bezetene en hij was helemaal angstig. Als een haas klom hij weer op de bank, Baasje pakte hem op en legde hem in een veilig vest-holletje, en daar is onze Qoen weer tot rust gekomen. Niks gebroken of beschadigd, nou ja, zijn ego een beetje geknakt.

Je zou het misschien niet verwachten, maar Mensen zijn goed af te richten. Ze snappen al precies wanneer we uit de kooi willen worden gehaald. Ze doen dan ook precies wat wij willen. Ze snappen ook goed, dat als wij bij ze liggen te slapen, dat ze er dan beter aan doen om stil te blijven zitten, tot het ons belieft om op te staan. Ja, ze zijn best te trainen hoor….

Op verkenning bij de baas
Op verkenning bij de baas

We helpen graag mee, want ze kunnen het eigenlijk niet zonder ons. Zo is Vrouwtje regelmatig in gevecht met een bol garen. Met een soort pen probeert ze het garen de baas te worden. Dat lukt haar nooit alleen, dus er is altijd wel één van ons die haar helpt door de draad van een andere kant aan te vallen. Ze sputtert dan wel tegen, maar we doen het voor haar eigen bestwil.

Quibus op schoot bij Vrouwtje
Quibus op schoot bij Vrouwtje

Ook met   handdoeken opvouwen helpen we. Soms liggen ze echt niet goed,  dan neem ik een punt ervan in mijn mond en trek net zo lang tot het wel goed ligt. Over hoe je handdoeken goed opvouwt hebben Mensen andere ideeën dan wij, ze moeten nog leren te vertrouwen op ons oordeel. Als er schone was staat, duik ik geregeld even in de wasmand, voor een fluffy-zachte-wasverzachter-inspectie. Die Robijn-beer kan wel zoveel beweren, ik doe graag zelf een kwaliteitscontrole.

Het leven met Mensen is dus goed te doen. Ze hebben wat eigenaardigheden, maar je went eraan. Ze maken soms geluiden,  daarvan schrik je je een hoedje. Daarna zeggen ze “gezondheid”  tegen elkaar. Nou, zo gezond klinkt het niet. Maar, zoals ik al zei, je went eraan.

Rattige groet en een knuffel van Qasper

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: