Update van Quibus

Zoals jullie weten is Quibus ruim twee weken geleden geopereerd. Inmiddels zijn de krammen uit zijn buik verwijderd en het wondgebied zag er nadien op zich netjes uit, alleen zat er nog wat ‘vocht’ onder de huid. Dat vocht bleek op natuurlijke wijze een uitweg te zoeken, eergisteren zat er een klein gaatje in Quibus’ buik. Massage had tot resultaat dat er viezigheid uit het gaatje kwam. Er zit dus nog wel wat pus in en om het wondgebied. Dat moeten we goed schoonhouden. Verder zal hij de komende tijd antibiotica blijven nemen.

Maar Quibus eet en drinkt goed, speelt, rent, wast zich en doet in alles gezellig met zijn broers mee, dus het is niet al te verontrustend.

Het wasritueel bij ratten neemt aardig wat tijd in beslag, ze poetsen dat het een lieve lust is:

Wasritueel
Wasritueel
Wasritueel
Wasritueel
Wasritueel
Wasritueel

Als een rat het naar zijn zin heeft, gaat hij tandenknarsen. Helaas doet hij dat ook als hij pijn heeft, boos of bang is, dus je moet wel weten in wat voor stemming je rat is om te weten of hij het naar zijn zin heeft of juist niet als hij tandenknarst. In onderstaand filmpje zie je Quibus met zijn ogen ploppen, wat een gevolg is van tandenknarsen. Het wordt ‘ploppen’ genoemd, omdat de ogen er letterlijk uit lijken te ploppen. Het is bizar om te zien, zeker de eerste keer.

De kaakspieren lopen onder de ogen door bij een rat, dus als hij knarst, kunnen zijn ogen gaan meebewegen. In dit filmpje had Quibus het naar zijn zin, hij lag met zijn beide broers in het hoekhuisje en het Vrouwtje zat hem lieve woordjes toe te fluisteren, dus wat je ziet is knarsen van plezier. En dus ook ploppen van plezier.

* het filmpje is bewerkt, dat wil zeggen, ik heb een minuut achter elkaar gefilmd en daarna wat fragmenten verwijderd. Er bleven 4 fragmenten over waarin hij duidelijk ‘plopt’ en die heb ik aan elkaar geplakt.

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: