De mooiste dagen van het jaar

Dames en heren, dit zijn de mooiste dagen van het jaar! Een nieuw jaar ligt voor ons. Soms gevisualiseerd als een boek met lege pagina’s, waarin we (nu nog) in ons netste handschrift positieve lijstjes maken en mooie quotes noteren. Alles is nog mogelijk dit jaar. Dicht dat boek van het oude jaar, met zijn doorhalingen, krassen, slordige aantekeningen, rode strepen en andere narigheid. We zijn vol van onze goede voornemens, want we gaan alles anders doen, opruimen, de ballast weg, afvallen, gezonder leven, stoppen met roken/drinken, meer sporten. Kortom, dit wordt een geweldig jaar.

Meubelzaken spinnen er goed garen bij, hup, naar de Ikea voor nieuwe kasten, andere schilderijen, want alles moet nieuw en alles wordt anders. Het tuincentrum probeert een graantje mee te pikken: “Kerstboom eruit, kamerplant erin”. De damesbladen zijn er ook helemaal klaar voor: Nieuw begin – Stappenplan voor een schone lei – Zo houd je die goede voornemens wel vol – Iets aan jezelf veranderen – Jaarhoroscoop, wat staat u te wachten -De 5 vragen die we onszelf zouden moeten stellen – Weg met de winterdip/winterkilo’s/winterblues.

Toegegeven, ineens is het druk op de sportschool en op bekende routes voor hardlopers en fietsers. De hele polder loopt vol met goede voornemens, aldus mijn neef. Maar de doorgewinterde diehard die het hele jaar door sport/fietst/loopt/rent, weet dat dit een paar weken duurt en dan heeft men de sportschool, de polder, de duinen weer voor zichzelf.

Blue Monday (dit jaar op 19 januari, zet hem in je agenda) is nog een paar weken van ons verwijderd, we hebben nog amper de kans gehad om te zondigen tegen onze voornemens, velen zijn nog niet aan het werk geweest, dus die irritatie hebben we ook nog niet gehad. Echt, dit zijn de mooiste dagen van het jaar. Geniet ervan. Zolang het duurt.

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: