“Dikshit!! Eh!! We gaan eten!!”

Daar is hij weer: de lijst van meest bijzondere babynamen van het afgelopen jaar. Op de website van RTL las ik een aantal namen, waarvan ik niet kon geloven dat die aan kinderen in Nederland zijn gegeven én toegestaan. Maar na een onderzoekje bij de SVB  -de instantie die de kinderbijslag uitkeert en dus echt wel weet hoe de nieuwgeborenen heten- bleek dat deze namen toch echt gegeven zijn…. Arme kindertjes.

Is dat leuk, dat je de rest van je leven je naam zult moeten spellen? We hadden al Xess Xava Schneijder. Maar het kan altijd erger.

Want wat te denken van de naam Dikshit (voor een jongen) of Eh (voor een meisje)?
Serieus, deze namen zijn afgelopen jaar op een geboortekaartje verschenen.

Mensen willen vooral uniek zijn, lijkt het. Waarschijnlijk hebben de ouders van Xzayique  de Scrabble-doos omgegooid en kwamen zo op het lumineuze idee hun zoon zo te noemen. Het zal wel altijd een raadsel blijven wat de ouders van Clay’Jahvanslyio  (jongen), Djiencionnairo (jongen), Nnarbys-Lenay (meisje), X’Jeàneyshá-Treángelys (meisje) of Zikoranaudodimma (meisje) bezield heeft toen ze de naam voor hun kind uitkozen.

Ik hoop dat Amen (jongen en meisje), Islam (jongen), Moslim (jongen en meisje), Jood (jongen) en Zeus (jongen) niet al te zeer worden aangekeken op de creativiteit van hun ouders. En dat geldt ook voor de kleine Godmother (meisje).

De jongens die gebukt gaan onder de namen: Aykut, Khakdel, Dikshit, Phuc en Tyten worden hopelijk niet al te erg gepest met hun vreemd klinkende namen. Net als Eylül (meisje) trouwens…..

Zouden de ouders van Kommer (jongen) en Sip (jongen) niet blij geweest zijn met de komst van hun zoon? Vraag me af of de geboorte van Surprise (jongen) een verrassing was.

De ouders van Loveson (jongen), Lovelace (jongen), Amor (jongen) en Lovely-Faith (meisje) willen ongetwijfeld duidelijk maken met hoeveel liefde hun kinderen ontvangen zijn.

Karaktervolle namen in 2015 waren Lief (meisje), Ruig (jongen), Stoer (jongen) en Helder (jongen), evenals de Engelse varianten op dit thema: Clever (jongen), Genius (jongen), Gentle (jongen) en Precious (jongen).

Kortom, elk jaar is het weer bijzonder om te zien wat mensen op een geboortekaartje zetten. En 2015 was daarin geen uitzondering.

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: