Je bent zelf vies!!

Dag mensen, even een bericht van Elmo hier. Ik las laatst in de krant dat een groot onrecht dat ons (ratten) is aangedaan, nu rechtgezet is.


Nieuw onderzoek heeft namelijk aan het licht gebracht dat niet RATTEN maar de MENSEN zelf verantwoordelijk waren voor de verspreiding van de pest. De Zwarte Dood kostte 25 miljoen Europeanen het leven, gedurende verschillende grote epidemieën in de 14e tot en met de 19e eeuw.

Voorheen werd aangenomen dat de verspreiding plaatsvond via de vlooien op ratten. Daar komt ons slechte imago dus vandaan! Wij zouden de schuld zijn van de dood van zoveel mensen, maar er is nieuw onderzoek gedaan. En wat blijkt: JULLIE WAREN HET ZELF!!

Onderzoekers van de universiteiten van Oslo en Ferrara stellen dat de verspreiding van de pest grotendeels kan worden toegeschreven aan luizen en vlooien op mensen.

Ze zijn aan de slag gegaan met de sterftecijfers van uitbraken van de pest in negen Europese steden. Ze maakten modellen van de dynamiek van de ziekte. Daarna zijn ze de uitbraken gaan simuleren, volgens drie scenario’s: verspreiding via ratten, verspreiding via de lucht en verspreiding via vlooien en luizen die op mensen en kleding leven.

In zeven van de negen gevallen waarop de simulaties werden toegepast bleek het model met vlooien en luizen die op mensen en kleding van mensen leven veel beter bij het oorspronkelijke patroon van de uitbraken te passen dan die met vlooien op ratten.

“De conclusie was overduidelijk”, stelt professor Nils Stenseth. “Het luizenmodel paste het beste. Als het daadwerkelijk via ratten was verspreid, was het nooit zo snel gegaan. Dan was het vooral snel van rat tot rat gegaan, in plaats van dat het werd verspreid van persoon tot persoon.” AHA!!

Stenseth: “Uit ons onderzoek blijkt dat hygiëne zeer belangrijk is bij het voorkomen van toekomstige verspreidingen. Het laat bovendien zien dat als je ziek bent, je met zo min mogelijk mensen in contact moet komen en eigenlijk het beste thuis kunt blijven.”

Dus mensen….. ik wil niet meer horen dat ratten vieze beesten zijn omdat ze ziektes verspreiden. Het blijkt dat jullie zelf viezeriken zijn (geweest). Stelletje vlooienbalen!

Groeten van Elmo

bron: Nu.nl

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: