Crossing Rainbow Bridge

Onze Frodo is onlangs ingeslapen. Hij had vrijwel zijn hele leven al gezondheidsproblemen door mycoplasma, maar hij was een vechtertje. De halve dierenapotheek heeft hij geprobeerd, met in meer of mindere mate succes. Nu, 2 jaar en 2 weken oud, was zijn laatste bezoek aan de dierenarts. Hij kón niet meer en het zou oneerlijk tegenover hem geweest zijn, om hem nog langer te laten strijden.

Onze kleine boef

Frodo kwam samen met Elmo bij ons. Frodo bleef altijd de kleinste, maar was ook het meest ondernemend. Hij rende vaak met je mee de trap op, om boven de boel eens te onderzoeken. Hij vond het leuk om hoog te zitten en overal over uit te kijken.

Frodo op zijn lievelingsplekje op de trap

Ratten zijn groepsdieren, je moet er dan ook altijd minstens twee hebben. Frodo vond warmte bij zijn ‘broer’ Elmo.

De broers samen in de hangmat

Frodo was nooit te beroerd om je te helpen…

even helpen?

Hij wilde graag dingen ontdekken. Zoals sneeuw, die vers van het balkon kwam.

Don’t eat the yellow snow

Jammergenoeg was hij aan het kwakkelen met zijn gezondheid. Gelukkig nam hij zijn medicijnen altijd zonder mopperen, met een beetje Alpro Soja. Lange tijd konden we hem stabiel houden, zodat hij zo min mogelijk leed onder zijn problemen, door trouw medicatie te blijven geven en op gezette tijden met hem naar de dierenarts te gaan.

Kom eens hier met die lepel

Door te vernevelen probeer je de longblaasjes open te houden. Dat vond hij niet altijd leuk, maar we bleven het proberen om te zorgen voor meer lucht.

In de vernevelbak

Ondanks zijn longproblemen was Frodo een clowntje, dat graag bij je kwam en op onderzoek uit ging. Hij was bijzonder ondernemend.

Halve zool
“Hee broer” (**grobbebollen**)

Tegen het einde van zijn leven werd zijn weerstand minder en hij verloor ineens veel gewicht. Hij kon zichzelf niet meer goed verzorgen en rook niet fris. Medicatie leek niet meer te werken bij hem. Als we hem hielpen met het schoonhouden van belangrijke lichaamsdelen, was hij op zijn zachtst gezegd ‘not amused’.

De jaren gaan tellen

Bij het laatste dierenartsbezoek bleek dat hij ook te benauwd was geworden. Het leven was lijden geworden, voor onze kleine ‘Fjordor’. In de armen van de baas is hij rustig naar Rainbow Bridge gegaan…..  

Zo blijven we hem herinneren

Als een huisdier overlijdt, zegt men ook wel: he’s crossing Rainbow Bridge. Volgens de legende gaat het dier daarover naar een speciaal stukje dierenhemel, waar de dieren mogen verblijven. Een troostvolle gedachte.

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: