To be pedigree or not to be

That’s the question.

Dus. Om nog even terug te komen op dat nieuwe beest.

We zitten in de auto en zijn op weg naar huis. Uit de conversatie van Baasje en Vrouwtje maak ik op, dat het mormel dat we zojuist hebben ingeladen bij de opvang Speedy is genoemd. Maar dat de naam nog mag worden veranderd, want niemand weet hoe hij echt heet. Hij is namelijk op straat gevonden.

Dus. Dat. Geen stamboom, komt misschien niet eens uit een rattery, geen fokker bekend. Dan sta je wel heel laag in de rattenhiërarchie. Kijk, ik wil niet opscheppen, maar Frodo en ik komen zelf van een fokker, een zogeheten Rattery. Tot in het zoveelste geslacht is onze afstamming bekend, je vindt het nog net niet terug in Matteüs 1 of Lucas 3, maar het is wel een belangrijke genealogie. Aan onze namen kun afleiden uit welk nest we komen, ik kwam dus uit een E-nest en Frodo (hoe kan het ook anders) uit een F-nest. Wij zijn pedigree ratten.

Je hebt altijd baas boven baas

En dan komen ze nu aanzetten met een straatrat? Hoe verzin je het. Nou ja, dat het geen echte straatrat is, was wel gelijk duidelijk, hij is duidelijk gedomesticeerd. Hij heeft dus waarschijnlijk een huisje gehad met –al dan niet- liefdevolle verzorgers. Maar wie zegt mij dat hij niet uit een dierenwinkel komt? (dat is ook laag in de rattenhiërarchie, in ieder geval lager dan waar ik sta)

Ook over het hoe en waarom hij op straat liep is niets bekend. Was het een dumping met de vakantie in zicht? Of is hij een soort Houdini en is hij ontsnapt uit kooi en huis? Of uit een ren in de tuin misschien? We zullen het nooit weten, want zelf blijft hij lekker geheimzinnig doen over zijn afkomst.

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: