What’s in a name?

Vrouwtje was van mening dat zijn schamele achtergrond moest worden gecompenseerd door zijn naam. Nou ja, de toevoeging ‘schamel’ komt van mij, dat heb ik haar niet horen zeggen. Maar ze wilde in ieder geval dat hij niet te veel zou lijden onder zijn geringe afkomst (ook weer mijn woorden), dus werd er nagedacht over een ander naam.

Hij was Speedy genoemd in het asiel en dat was blijkbaar niet goed genoeg. In de auto onderweg naar huis werd er druk beraadslaagd. Vrouwtje kwam met allerlei autonamen, Tesla, Bentley, Dodge, Rover. Ik kwam met de optie ‘Trabant’, maar naar mij werd niet geluisterd.

Toen werd geassocieerd rondom zijn vindplaats, de wijk Prinsenland in Rotterdam. Prince, Feijenoord, Tebbie (vraag me niet hoe ze aan Tebbie komen, daar schijnt Richard Groenendijk meer van te weten). Weer werd mijn bijdrage (Zwervâh, dus op ze Haags) genegeerd.

Vrouwtje is ook een liefhebber van Hollandsche namen, zoals Kees, Joop, Henk. Maar dat paste dan weer niet bij Elmo, vonden ze.  Ik dacht: noem hem Jan (‘met de korte achternaam’, gnagnagna),  maar nee…..

Op een bepaald moment kwam de naam Paddy naar voren. Vraag me niet hoe ze daar naartoe zijn geredeneerd en geassocieerd, want dan voelen hele volksstammen zich misschien beledigd, maar goed, deze naam vonden ze allebei wel wat hebben. En bij gebrek aan een stamboom schoot Vrouwtje in de extravagant-modus: we noemen hem “Prins Paddy de Eerste”. Ja joh, tuurlijk. Prins vanwege Prinsenland, Paddy omdat hij nou eenmaal Paddy moest gaan heten en de Eerste omdat het hun eerste opvangrat is. Enfin, ik ben er gezegend mee.

 

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: