Mijn koninkrijk

U kent het misschien, stellen op de camping die samen een tent proberen op te zetten. Dat is -voor de omstanders- heel vermakelijk. In dezelfde categorie, maar minder zichtbaar voor de buitenwereld, zijn pogingen van mensen om een Ikea meubel in elkaar te zetten. Uiteraard klopt er niets van de gebruiksaanwijzing (volgens de klussers zelf dan) en ligt het vooral aan de ánder als het niet lukt.

Menig relatie loopt een aardige deuk op bij dit soort klussen. Dus toen er afgelopen week twee hele grote pakketten naar binnen werden geschoven, waar vervolgens allemaal onderdelen voor een rattenkooi uitkwamen, was ik benieuwd. Samen gingen ze aan de slag. Volgens de fabrikant kon je de kooi zonder extra gereedschap in elkaar zetten, middels de bijgeleverde schroevendraaier. Nu zijn ze al bekend met ‘bijgeleverd gereedschap’ dus haalden ze hun eigen spullen toch maar tevoorschijn. Saillant detail; de gebruiksaanwijzing was alleen in het Engels.

Van tevoren hadden Baasje en Vrouwtje online al gelezen over het in elkaar zetten van dit merk kooi. Mensen die er 6 uur mee bezig waren, die er hamers bij nodig hadden gehad, dingen die niet pasten, kortom, ik ging er eens goed voor zitten, want ik verwachtte vuurwerk.

Dat viel nog tegen. Het ging inderdaad soms moeizaam, maar er werd niet gevloekt en gescholden, niet gemopperd, Vrouwtje las rustig de Engelse instructies voor (meerdere keren als het nodig was) en samen kwamen ze eruit. Binnen 3 kwartier. (uitpakken van de dozen buiten beschouwing gelaten). Met de app Lapse It hebben ze een filmpje gemaakt.

En nu? Ik voel me de koning te rijk in deze geweldige kooi. We hebben nu de halve kooi tot onze beschikking en dat is al flink wat. Als straks de onderste verdieping ook toegankelijk wordt gemaakt, kunnen we pas echt goed verstoppertje spelen.

Voor de kenners, de kooi is een Critter Nation. Dan weet u dat.

 

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: