Sjoelen

Op ‘ons’ stukje van de camping staan meerdere gezinnen met kinderen in de basisschoolleeftijd. Direct naast ons buurman C en buurvrouw N met 2 stuks, tegenover ons een gezin met 3 stuks en het gezin daar weer naast brengt er ook nog eens twee in.

Bij mekaar dus 7 stuks en hoewel niet perfect op elkaar afgestemd qua leeftijd, maken ze er toch het beste van. Je moet wel, als er niet zoveel te kiezen valt neem je sneller genoegen met wat beschikbaar is.

De gezamenlijke speelgoedboedel staat garant voor uren speelplezier. Althans, dat zou je denken. Blijkt dat de aandachtsspanne van die kids vergelijkbaar is met die van een goudvis. Al heeft die goudvis waarschijnlijk minder afleiding.

Enfin, na de Playmobil, het piratenspel, Uno en badminton stelt een buurmeisje voor: “laten we gaan sjoelen”. Buurman C en ik zitten erbij als toeschouwers. C checkt nog even: ‘bedoel je poolen?’ (de dagen ervoor hebben ze de pooltafel in de kantine namelijk ontdekt).

“Nee, sjoelen!”. We zijn benieuwd. C en ik wachten nieuwsgierig af wat er uit de buurtent tevoorschijn zal komen.

Het buurmeisje komt aanlopen met een jeu-de-boules-spel. Ik zeg tegen C: ‘Jij zat ook al te denken zeker, waar hebben ze die sjoelbak gelaten?’ “Nou,” zegt C, “ik vroeg me af of ze ooit wel een sjoelbak gezien hebben”.

Ook al vertellen we de kinderen dat het hier jeu-de-boulen betreft, ze blijven het gewoon sjoelen noemen. Stuk makkelijker natuurlijk.

Maar zoals met alle spelletjes, zijn ze ook al snel klaar met ‘sjoelen’. en dus gaan ze vestoppertje spelen.

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: