Op de camping

Ik kom elke dag wel iets nieuws te weten op de camping. Bijvoorbeeld dat de mensen in die caravan voor het eerst zonder kinderen op vakantie zijn. Of dat het gezin uit de blauwe vouwwagen uit woonplaats X komt. De vader legt aan mij uit waar X ligt, maar dat weet ik al, want ik ging er vroeger naar de kermis. ‘Ja, die kermis zijn we nu ontvlucht, het wordt ieder jaar erger.’ Ik begrijp wat ze bedoelen, want die kermis staat er inderdaad om bekend nogal eens uit de hand te lopen.

De honden van de overburen zijn beide vrouwtjes. Ik kom de leeftijd, namen en rassen te weten en het blijkt dat de buurvrouw en ik zijn het erover eens zijn, dat het hier ‘echte honden’ betreft. Dit in tegenstelling tot de gefokte ‘speelgoedhondjes’, die gebukt gaan onder hoofdpijn (wegens te kleine schedel) of ademhalingsproblemen (wegens te platte snuit). Om maar helemaal niet te spreken van het fenomeen ‘hond in tas’, dan kun je net zo goed je cavia uitlaten. Nadat we tot de conclusie zijn gekomen dat we hart voor dieren hebben, scheiden onze wegen zich weer.

Wat kom ik verder allemaal zoals te weten:
– dat het goed is om je polsen en enkels te koelen als het heel heet is, omdat daar de meeste poriën zitten
– dat in supermarkt G een handwerkafdeling is
– dat je bij het nabijgelegen meer betaald en onbetaald kunt zwemmen en wat de voor- dan wel nadelen hiervan zijn
– dat de Playmobil hier veel goedkoper is dan in Nederland
– dat je in Frankrijk bij de supermarché een bepaalde limonade kunt kopen die in Nederland en Duitsland niet te krijgen is.
– over de opvoeding van honden. Zelf heb ik geen honden, dus ik heb er geen verstand van, maar wel ideeën over. Eigenlijk net als over de opvoeding van kinderen, die heb ik wel (die kinderen dus) al geloof ik niet dat ik echt verstand heb van opvoeden. Ideeën óver opvoeden, ja dat wel.

And the list goes on with each day I’m here and talk to people.

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: