Walk by faith

I will walk by faith, even when I cannot see.

Het is –letterlijk- mijn lijfspreuk geworden.

Ieder leven kent ups en downs en ook Manlief en ik hebben een portie narigheid voor de kiezen gehad in de afgelopen jaren. Het heeft onze band alleen maar sterker gemaakt, dus “elk nadeel heb z’n voordeel”.

De gebeurtenissen hebben ertoe geleid, dat ik -zo goed als- van mijn geloof viel. Ik was zo teleurgesteld dat ik dacht, dat ik nooit meer iets met religie te maken wilde hebben.

Twijfel, boosheid, verwijten en tranen, het is allemaal de revue gepasseerd. De boosheid zakte op een bepaald moment, maar ik bleef worstelen met de ‘waarom’-vraag. Wat is het nut, heeft het überhaupt nut, hoe past dit in een groter geheel.

Waarom, waarheen, waarvoor, de (levens)vragen die iedereen zich weleens stelt.

Op die vragen heb ik nog geen antwoord, maar ik durf inmiddels weer te vertrouwen. Ook al begrijp ik niet waarom dingen zijn zoals ze zijn, ik vertrouw erop dat het onderdeel van een plan is. Ik geef me over en loop in vertrouwen, zelfs als ik het pad niet zie.

Daarom heb ik de zin “I will walk by faith, even when I cannot see” op mijn lijf laten zetten, als blijvende herinnering. Letterlijk een lijfspreuk dus.

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: