Ratatouille

Het rattenbestand heeft vele variaties gekend de afgelopen jaren. Op dit moment hebben wij 6 inwonende ratten, allemaal mannen, de grootste ‘kolonie’ die we tot nu toe gehad hebben. Ik stel ze even voor.

Paddy komt uit Rotterdam, waar hij op straat gevonden is. Dat hij eerder bij mensen heeft gewoond was snel duidelijk, hij is zo tam als wat. Hij kwam bij ons binnen als medium-rat, is nu formaat XXL of ‘aubergine’. Hij geniet van het goede leven.

Na Paddy was Ollie de volgende die de ratpack kwam versterken. Helaas heb ik van tevoren niet goed genoeg uitgezocht uit wat voor nest Ollie kwam. Hij bleek behoorlijk angstig, was niet goed opgevoed zeg maar. Met veel liefde gaat het een stuk beter, maar je zult altijd blijven merken dat Ollie een lastige start heeft gehad.

Fester, afkomstig van een fokker en met een stamboom zo lang als een boekrol. Erg mooi uiterlijk, maar wel een karaktertje. Wil graag de baas zijn (maar is het nog niet) en bepaalt zelf wel wanneer hij uit de kooi komt. Als iedereen al aan het spelen is, ligt hij nog vaak in zijn mandje.

Vinnie komt van dezelfde fokker als Fester, maar is wat jonger. De heren zijn familie van elkaar. Vinnie heeft een poosje zijn seksualiteit hevig verkend, met andere woorden; hij besteeg voortdurend zijn maatjes. Die daar niet van gediend waren. Hij lijkt er inmiddels overheen gegroeid te zijn.

Remy kwam samen met zijn broer van een fokker in Enschede. Vrij spontaan kwamen deze twee erbij, het koppel was gereserveerd, maar de nieuwe baasjes lieten steeds op zich wachten. Daarom zocht de fokker ervaren rattenbaasjes, die deze twee wilden opnemen.

En dat hebben we gedaan. Remy en Ciske onderscheiden zich door hun bijzonder lieve karakters en ze hebben beiden een superzachte vacht. Kleine clowntjes zijn het.

Hoewel dus met verschillende achtergronden, de heren kunnen het inmiddels allemaal goed met elkaar vinden. In wisselende duo’s en trio’s liggen ze lekker bij elkaar te slapen. Ze zijn intussen behoorlijk gegroeid allemaal, soms vergeten ze dat en proberen ze toch met zoveel mogelijk clowns in 1 clown-car te kruipen….

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: