Vieze praatjes

Als u niet goed tegen vieze praatjes kunt, stop hier dan maar met lezen. Ik bedoel geen seksueel getinte praatjes, maar praatjes over poep, plas, braaksel en wat dies meer zij.

Enfin, u bent gewaarschuwd, vanaf hier is het eigen risico.

Ik ben kortgeleden opnieuw begonnen met een opleiding in de zorg. Opnieuw inderdaad, de vorige keer is inmiddels 30 jaar geleden, ik werkte toen 3 jaar als leerling in een ziekenhuis.  Qua leerstof beschouw ik mezelf als ‘nieuwe instroom’. Niet dat we in die tijd nog aan aderlaten deden of zo, maar er is het nodige veranderd en veel kennis is weggezakt, dus ik sta er open en blanco in.

Toch had ik een verwachting van mezelf, namelijk op het gebied van de minder frisse kanten van het werk. Ik dacht dat ik wel wat gewend was. Als je drie jaar in de zorg hebt gewerkt en 2 kinderen hebt grootgebracht, heb je je portie poep, plas en braaksel wel gehad.

Maar onlangs bleek, dat dat niet per se zo is. Bij de verzorging werd ik geconfronteerd met ontlasting op allerlei plekken van de badkamer, waar je het liever niet ziet. Bij het schoonmaken moest ik goed mijn best doen om niet te kokhalzen. Gelukkig was het niet in het zicht van een bewoner, maar toch.

Ik vond het eigenlijk een beetje kinderachtig van mezelf. Per slot van rekening at ik in mijn jonge jaren in het ziekenhuis met groot gemak in het personeelsrestaurant nasi met een pindasaus die verdacht veel leek op wat ik een half uur eerder in de ondersteek had aangetroffen. Ik weet niet of ik toen een dikkere huid had, maar ik ben er geen gram minder door gaan eten.

Enfin, ik houd het er maar op dat het een kwestie van (weer) wennen is. Het hoort bij het werk, het zal vaker voorkomen en mijn huid zal vast wel weer dikker worden.

Afbeelding van Alexas Fotos via Pixabay

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: